Visuel Vejledning til Aarhus Universitet

Jeg var projektansat på AU til at udvikle en video, der forklarer AU-studerende, hvordan de søger ind på et Summer University-kursus.

Summer University er et internationalt tilbud fra AU, hvor studerende fra nær og fjern kan supplere op med fag, der foregår over sommerferien.

Ansøgerne var ofte i tvivl om, hvad de skulle fremvise af dokumentation, da det varierer alt efter, hvilket kursus, man vil søge ind på, og hvilket fakultet man kommer fra. Desuden var informationen på Summer University’s website ofte ret kringlet og uoverskuelig.

AU så en mulighed i at ansætte mig til at formidle disse ellers kringlede informationer gennem en videoguide. Jeg foretog en masse interviews og tests med studerende for at finde ud af, hvad der helt præcist var forvirrende for dem i processen.

Info om opgaven

Type: Studiejob
Tidsramme: 5 måneder ved siden af studiet
År: 2017-18
Formål: At producere en videoguide til Summer University, der gør det nemmere for ansøgere at søge ind på sommerkurser. Jeg skulle desuden lave brugerundersøgelser for at finde ud af, hvordan jeg skulle gribe videoen an.
Værktøjer: Adobe Illustrator, Flash, After Effects, Camtasia Studio (skærmoptagelser) og Audacity (lydredigering)

Pædagogisk og visuel forklaring

Arbejdet mundede ud i denne video, som ved hjælp af skærmoptagelser og fængende animationer forklarer, hvordan de studerende søger ind på sommerkurserne.

Udover videoredigeringen, har jeg stået for alt lige fra storyboard og at finde baggrundsmusik til optagelse og udarbejdelse af replikker, hvor en kollega blev sat til at være speaker. Jeg har også oversat replikkerne til engelsk.

Alt det visuelle er lavet helt fra bunden, dvs. jeg har selv tegnet karaktererne, animeret hver bevægelse osv – dvs. jeg har ikke brugt nogle færdige pakker.

Bedre brugeroplevelse på Summer University’s website

AU-gammeltspørgsmål11121212

Klik på billedet for større version

Før

Når de studerende havde læst om et kursus, som de ville ansøge, kom de ind på denne side, hvor man bl.a. skulle svare på, om man har en forhåndsgodkendelse (pre-approval), fordi det har en betydning for, hvordan de søger.

Spørgsmålet “Are you applying with a pre-approval?” førte til forvirring for brugeren, fordi de både skulle forholde sig til, hvad en forhåndsgodkendelse var, og om de havde brug for en. Det blev tydeligt under brugertesten, at mange sprang fra på dette spørgsmål.

AU-nytspørgsmål1

Klik på billedet for større version

Efter

Jeg vejledede AU ud fra mine brugertests til at ændre spørgsmålet til “Are you interested in a course offered by your own study programme?”, hvilket er meget nemmere for de studerende at forholde sig til, fordi de godt ved, om kurset er udbudt af deres eget studie eller ej. Samtidig besvarer det også spørgsmålet om, hvorvidt de har brug for en forhåndsgodkendelse – det har de nemlig brug for, hvis kurset ikke er udbudt af deres studie.

Eksemplet ovenover er blot et af de tiltag, der er blevet implementeret efter de indsigter, jeg gjorde mig.

“Teresa har gennem hele projektet arbejdet meget selvstændigt og ansvarsfuldt. Produktet er leveret til tiden og i meget høj kvalitet. Det har til fulde opfyldt vores forventninger om levering af en visuel vejledning til AU-ansøgere på Summer University.”

– Dorte Føns Sørensen, Head of AU Summer University