Logo til min virksomhed Grafisk Pondus

Jeg har en freelancebaseret virksomhed ved navn Grafisk Pondus, hvor jeg sælger animationsvideoer og grafisk design.

Grafisk Pondus’ identitet er kendetegnet ved en glæde for frihåndstegning, en gennemslagskraft (pondus) og at være anti-corporate og legende. Jeg ville på den måde skille mig ud fra de mange danske grafiske designere, som har en forkærlighed for skandinavisk/minimalistisk design. Jeg ville i stedet give et indtryk af noget håndtegnet og mere sprudlende.

Info om opgaven

Detaljer: Udvikling af min virksomhed
Tidsramme: 2 uger
År: 2019
Formål: At designe et logo til min virksomhed

Brainstorm af idéer

Jeg skitserede nogle forskellige idéer, hvor jeg brugte initialerne G og P som en del af udtrykket.

På billedet til højre og billedet til venstre nederst tog jeg udgangspunkt i en sirlig håndskrift, hvor jeg satte G’et og P’et sammen. Dog følte jeg ikke, at dette udtryk helt illustrerede hvad Grafisk Pondus er, da det bliver for “fint” og feminint og ikke sprudlende og legende nok.

På billedet til venstre i midten kan man se, hvordan jeg ville bruge initialerne til at skabe en malerstreg, for at illustrere det legende og kreative. Dog ramte den ikke helt det, jeg ville, så jeg fortsatte med at brainstorme.

Det færdige logo

Efter noget tid med søgen efter inspiration på nettet, kom jeg frem til at en knytnæve ville være god at illustrere pondus med, samtidig med at det er anti-corporate. Der er desuden mange muligheder for slogans, hvor et oplagt er “animation med kraft”, som jeg besluttede mig at gå videre med.

Men hvordan skiller jeg mig samtidig ud fra alle de logoer der bare består af en knytnæve og tekst? Ved at knytnæven holder en pensel 🙂 På den måde illustrerer jeg både det kreative/legende og anti-corporate samtidig med pondussen.

Valget af farver understøtter også det sprudlende – logoet har en farveovergang bestående af farver, der symboliserer kreativitet (i høj grad lilla og pink).

Det håndtegnede kommer også til udtryk ved, at jeg selv har skrevet bogstaverne.

Sådan ser logoet ud i forskellige udgaver

Se, hvad jeg ellers har udviklet til Grafisk Pondus

Hvis du vil se, hvad jeg ellers har lavet til Grafisk Pondus, kan du se et design af mit visitkort, min hjemmeside eller introvideo.